pühapäev, 17. veebruar 2019

30.01.2019

30.01.2019

Algus kell 8.00. Kohal peab olema täpselt. Marketrii klass ja eriti nõudlik Eric. Otsime oma kõrreplaadid välja. Töövahendeid pole. Puudub liim, pintslid, joonlauad, lõikenoad. Olemas on alus, kõrred, kõrrepulk ja tahe. Ei söenda õpetajat varrukast sikutama minna, tal tegemist päris-õpilastega. Siis mingi pool tundi hiljem on tal aega ja tahtmist meid märgata ja ilme stiilis "mis passite". Leiame koos aluslauad kõrte töötlemiseks ja triikraua. Eric läheb meile plaanitud "kõrrekella" alust välja lõikama. Tegelikult teeb seda tüki aja pärast keegi õpilastest ja hiljem ulatab õpetaja meile selle oma võiduka naeratuse saatel.
Saame pusima hakata. Enne tuleb päris-õpilastelt laenata pintslid, peitlid, joonlaud ja õpetaja rinnataskust terav nuga. Viimane nendest koos hoiatusega, et olge ettevaatlikud. Saame lõpuks ilu kallale. On huvitav ja inspireeriv. Seekord katkestab õpetaja meie hoo : "Tulge vaadake, kuidas ma eebenipuud  lõikan". Hästi lõikab. Välimuselt rohmaka lintsaega, aga ca `1 mm paksusteks viiludeks.
Tekstuur on väga omapärane ja puidu kaal ülimalt raske. Ka süsimust saepuru kogutakse kokku. On ikka kallis see neegripuu küll. Tund läbi, kellal mingid osad juba kõrtega liimitud. Merci !
Pärast lõunapausi (seekord 2 tundi) jälle restaureerimises. Mida arvata, ikka alustame tahvlitest ja tolmutame ja pallitades nühime. Paistab, et tuleb järgmisel aastal tagasi tulla. Midagi ei muutu ei tahvlil ega õpetaja näos. Muutused on vaid tegijate ilmes, piirituse kanistrite nivoos ja pimskivi laos.
Eraldame toolid veel väiksemateks elementideks, puhastame ja aretame vajadusel tappliiteid.
Homsed väljakutsed on juba niigi selged, toolid ja muidugi tahvlite ettevalmistus reinkarnatsiooniks.


Üsna tüüpiline väikene linnaväljak pügatud plaatanitega

Marketrii õpetaja Eric ja eebenipuu koos lintsaega

Saetud eebenipuu viilakas koos eebenipuu tolmuga

Jõhvsaed ja saagijad

Väljalõigatavad detailid on udupeened


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar