pühapäev, 17. veebruar 2019

13.02.2019

13.02.2019

Näha on, et aasta suursündmus Reveli kooli jaoks läheneb. Kõik õpetajad on oma valdustes juba sellega piisavalt mässal. Käib lahtiste uste ettevalmistus täiel määral. Kuskil saab veel midagi pisut nokkida (tooli tappe ja tahvlite polituuri ja polstri täksitamist), aga suurem sodimine paistab läbi olevat. Riputatakse ja värvitakse kangaid,  kleebitakse fotokollaaže ja muud sellist. Ka kruupingid
on kokku lükatud ja töötubade põrand külastajate tarbeks vabanemas. Suundun uuesti Toulousi.
Plaan endine, tahan miskit sadulsepandusega seonduvat hankida. Vastaval aadressil on vastava firma silt siiski olemas. Maja on logu ja veel logum on kogu sisu. Pigem on tegu eramaja kahekorruselise kõrvalhoonega. Teisele korrusele väga ei jõuagi, trepp tahab kokku vajuda. Ja peremees keelab valju hüüatuse ja šestidega. Mulle paistab sellist iraani-iraagi päritolu sell, inglise keel on muidugi olematu. Joonistan paberile, mida tahan ja näitan koolist õpetaja antud soovituskirju. Sellest ei piisa ja ta helistab ikka õpetajale isiklikult üle. Kõik on siiski OK ja uus hinnakiri, mis mulle ulatatakse on eelmisest kaks korda soodsam. Aga ikkagi kallis, kuna tegu on profiriistadega. Kuna ekspeditsioon on juba ette võetud, on taganeda nadi. Haamri, sadulavöö pinguti ja klambrieemaldaja lunastan välja.
Kõige rohkem tahtsin tegelikult küüli, aga seda polnud. Õnneks leiti see hiljem mulle koolimajast ja
sootuks koolipoolse kingitusena. Pakkusin küll rahalist kompensatsiooni, aga kool keeldus. Seega jäi võimalus Eestimaiste suveniiridega vastu kompenseerida. Tundus, et kõik osapooled jäid rahule. Nüüd saan aru, miks koolimajas selliseid töövahendeid rippumas ei ole ning õpilased hoiavad neid kiivalt oma pisikestes riistakohvrites ja loomulikult korraliku lukuga kaitstult. Tagasi bussiga Revelisse ja päev jälle korras.

Hommikul saabus uus kogus naftatootest täitematerjali

Toolipõhja vaade (töö on veel poolik)

Jõhvsaega marketrii väljalõiked

Marketrii paigutuse sättimine alusele

Tugitooli servakandi sidumine

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar