pühapäev, 17. veebruar 2019

04.02.2019

04.02.2019

Kool algab kell 10.00. Minu nädal aga seekord teatud asjaoludel juba hommikul kell 3.30. Ei, see pole hommikune võrkude nõudmine merel, vaid tähtsad toimingud seoses nädalavahetuse seikluste ja avastamistega. Unevõlg on olemas, aga sellega on õhtuni aega ja koolipäeva see ei mõjuta. Vaid suhelda viitsin vähem.
Töödeks ikkagi jälle tavapäraselt see endine ...(kohati tundub, et me võtsime need tahvlid juba Eestist kaasa), siis veel toolid ja veel võimalus sulatada vahapulka ja täita väärika kellakasti ebatasasusi. Vahaseibe teevad nad ise (mingi sulatis karnauuba vahast, kriidist, mesilasvahast ja pigmentidest) ja neid "plönne" on vägagi erineva tooniga. Tahan sellest rohkem teada, ehk õnnestub. Sulatame jootekolviga vaha, proovime tilgutada vastavasse lohku. Mõnikord õnnestub ja kui ei õnnestu, on ka OK. Liigse saab ära kaapida ja vajadusel tasandada õhukese metall-liistakuga (a`la rauasaelehe ots),
400-ne lihvpaber lükkab vaha ja pronksintarsia läikima ning eemaldab algsed kriimustused. Küsin, (kirjalikult), kas kolvi temperatuur 150 kraadi on tegutsemiseks OK. Vastus (kirjalik) on, et 80 kraadi on OK. Reguleerida seda pole kuskilt, seega tossutan täpset kolviotsa temperatuuri teadmata mõõdukalt edasi.
Vahapulk sulab, lohud täituvad ja suitsuandur ei rakendu. Ju siis vist ongi OK. Õpetajal on lihtne aritmeetika : 3 õpilasehakatist, 3 tööd (vahapulk, toolid ja ikka ka needsamused tahvlid).
Rotatsioon töötab ja kõik on näiliselt tegevuses. Vähemasti õpetaja - ta saab oma pärisõpilastega tegeleda ja ei pea käsitsi keelt murdma ega Google translate kasutama. Ja ka meie mitte.


Kellakese aluskapp (originaalis pronks ja kilpkonnakilp) 

Valatud pronkskaunistus läheb kaugemasse välisnurka katteks


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar