esmaspäev, 28. jaanuar 2019

24.01.2019



24.01.2019

Suhteliselt terve päev lõpuks restaureerimises. Jätkame oma lõputut vaikelu puittahvlite,
šellaki eemalduse ja puidusüü pooride täitmisega. Pudeleid šellakiga oleme seni vaid kapiuste vahelt näinud. Lootus siiski püsib, et saame ükskord neilt pudelitelt ka neilt korgi maha. Ehk isegi omatehtud poleerpalli sisse paar tilka nõristada. Kolm nädalat ajalist reservi annab usku juurde.
Et sära meile pisutki sära pilku tagasi tuua, antakse kamaluga kullatud pronksi ette. Tundub juba
pisut põnevam. Vann ja purk 3% neutraalse pesuvahendiga valmistatakse ette. Sahtel detailidega tuuakse ka tagant toast töölauale. Vanni lähevad pikemad nurgadetailid, purki võtmesildid.
Eemaldame ükshaavaal sahtlist detailid ja teeme pisitasa seda pesu. Peotäit korraga pessu ei pane,
kardame segiminekut. Leotame detailide haaval ja asetame omale kohale tagasi. Puhastamine hambaharjaga (selgus, et see on peaaegu harjadeta, mõni kiud oli). No mõni könt õnnestus kuskilt siiski veel leida. Saime proovida ka aurupesurit, see töötas päris efektiivselt. Ehk leotuspesu, pesuriga aurutamine, harjaga nühkimine, loputus sooja veega, fööniga kuivatus ning kuld tundus jälle värske.
Ehk isegi liiga. Aga siin on siiski kombeks, et kõik on suhteliselt peegel, sest koda peab ju kaugele särama. Ja neid, kes poleerivaid ning näpujälgi pühivad on olnud piisavalt.


Kalaliim ja liimimine

Töine arutelu puittahvlite ümber

Näide ladustatud detailidest

Ja natuke lähemalt

Pesuvann ja pestav

Õpetaja märgukiri ja šellaki eemaldamine

Väga kulunud hambahari ja võtmesilt

Õpetaja kujundab poleerpalli


Aurupesur töötab eduliselt

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar